söndag 22 mars 2009

Kikärtspasta med stjälkselleri

Den här snabba och mycket goda kikärtspastan med stjälkselleri blev på en gång en vardagsfavorit här hemma. Det är så här enkel och snabbfixad (med få ingredienser) jag vill att vardagsmaten ska vara.
Inte behöver man göra avkall på smaken heller!



Koka 4 portioner pasta ordentligt al dente. Medan pastan kokar så hacka och fräs i olivolja:

2 charlottenlökar
1 stor morot
1 stjälkselleri
1 vitlöksklyfta

Slå sedan på ca.1 liter vatten och pluppa i 2 tärningar grönsaksbuljong, typ en msk. tomatpure och en burk kikärtor. Häll av vattnet från pastan och blanda den med grönsakskoket, låt koka ihop tillsammans. Häll upp i en serveringsskål och kvarna över lite chiliexplosionkrydda. Toppa med lite riven parmesan.

Inga kommentarer: