måndag 11 augusti 2008

Mattårta!

Mexikansk lasange..

..tror jag att det här kallas. För några år sedan blev vi bjudna på detta hemma hos kompisar, sen glömde jag helt bort den. Även fast det heter lasange så använder man inte lasangeplattor, utan mjuka tortillabröd. Starkt, snabbt och mycket gott! Dottern tyckte dock att det var lite väl kryddstarkt, så nästa gång gör jag nog en lite mildare variant.



Hur göra?

Hacka en kycklingfile, en röd paprika och en lök (gul eller röd)
Stek i lite olja tillsammans med en liten burk champinjoner
Blanda i en burk Garlic Salsa (finns i tacohyllan), ett paket matlagningsgrädde och lite vatten. Koka ihop och red så såsen inte blir så "rinnig"
Krydda med lite grillkrydda

Varva tortillabröd med fyllningen precis som i en lasange och avsluta med mycket riven ost på toppen. Swisch in i ugnen på 200 grader tills osten är gratinerad. Servera med sallad!

1 kommentar:

Operan 8 sa...

Hej, vad kul att ni hittade till vår blogg!! Hur gick det till? (tycker inte vi hunnit göra särskilt mycket reklam för bloggen än)
Blir skönt att äntligen få nåt eget men det är rätt många beslut som ska tas längs vägen :-)
Hur är livet uppe i Arvidsjaur? Staffan har precis börjat sin semester så Simon får långt sommarlov i år. Hoppas att allt är bra med er, ni får jättegärna komma förbi och hälsa på oss när vi flyttat in i huset