fredag 15 augusti 2008

Chicken

Vi äter mycket kyckling. Oftast köper vi kycklingfile från frysdisken eftersom den har så många användningsområden och inte har en massa "slamsiga bitar och skinn (som jag verkligen INTE gillar). Vi brukar hacka upp kycklingfilen i bitar och steka och sen frysa in, det är toppen att hitta färdigstekta "småbitar" till paj, pastasås, gryta eller wok.

Kyckling finns alltid i vår frys och en annan favorit är...

Plastpåsmarinerad kyckling med klyftisar

Hur göra?
Skiva fileerna på snedden
Stoppa dem i en plastpåse tillsammans med olivolja och lite goda kryddor
Joxa runt dem lite i påsen och marinera i nån timme innan de körs i ugnen med klyftpotatis (olivolja på potatisen och skalet kvar är ett måste)
200-225 grader i ca 25-30 minuter




Kryddningen går ju variera i öändlighet, den här gången använde vi en av kryddorna jag köpte på Krusmynta. Vill du handla kryddor odlade i örtträdgården vid havet så finns deras webshop här!



Ett annat hett tips som passar alldeles ypperligt till kyckling, är denna kalla färdiga bearnaisesås. Den är supergod, och då gillar jag inte ens färdiga såser!

Inga kommentarer: