We like sallad! Kycklingsallad, kalkonsallad, grekisk sallad, ostsallad... you name It. Men jag är faktiskt lite trött på sallader där ingredienserna blandas huller om buller i en skål, eventuella ostbitar blir vattniga och äggen kladdas ihop till en smetig röra. I går svängde jag ihop den här fräscha salladen!
Tonfisksallad med krutonger och avocadosås
Hur göra?
Skär upp några frallor i små tärningar
Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och fräs en hackad vitlök och örtkrydda
Stek brödtärningarna i detta tills de blir lite lagon svedda
Mosa en avocado och blanda med gräddfil eller cremefraische
Salta och peppra
Gillar du vitlök jättemycket kan du även pressa i en vitlöksklyfta (den blir god även utan vitlök)
Gillar du spicy hot chili kan du hacka i lite färsk chilipeppar (vi åt den bredvid eftersom dottern inte gillar alltför stark mat)
Voila, ingredienserna prydligt serverade i små högar, så var och en kan ta önskad mängd av varje!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar