onsdag 13 augusti 2008

Grönt är skönt

We like sallad! Kycklingsallad, kalkonsallad, grekisk sallad, ostsallad... you name It. Men jag är faktiskt lite trött på sallader där ingredienserna blandas huller om buller i en skål, eventuella ostbitar blir vattniga och äggen kladdas ihop till en smetig röra. I går svängde jag ihop den här fräscha salladen!

Tonfisksallad med krutonger och avocadosås

Hur göra?

Skär upp några frallor i små tärningar
Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och fräs en hackad vitlök och örtkrydda
Stek brödtärningarna i detta tills de blir lite lagon svedda



Mosa en avocado och blanda med gräddfil eller cremefraische
Salta och peppra
Gillar du vitlök jättemycket kan du även pressa i en vitlöksklyfta (den blir god även utan vitlök)
Gillar du spicy hot chili kan du hacka i lite färsk chilipeppar (vi åt den bredvid eftersom dottern inte gillar alltför stark mat)



Voila, ingredienserna prydligt serverade i små högar, så var och en kan ta önskad mängd av varje!




Inga kommentarer: