Idag var det meningen att vi skulle laga ris på Iranskt/persiskt vis. För att spara lite tid, eller rättare sagt för att kunna umgås medan "maten fixar sig själv", så ändrades planerna något. Detta blev hur gott som helst. Både pappan och dottern gav ifrån sig mmm-ljud hela middagen igenom...då känner jag mig nöjd. Det är så det ska smaka, även på vardagarna :-)
Saffransris med grönsaker, mango & kyckling
1.
Koka ris i riskokare
Släng in ett par kycklingfileer i ugnen med olivolja, sesamfrön och persillade. Ugnen på 225 grader.
Hacka en röd snackpaprika och 1/2 gurka .
Tina ett paket frusen mango i bitar.
1.
Koka ris i riskokare
Släng in ett par kycklingfileer i ugnen med olivolja, sesamfrön och persillade. Ugnen på 225 grader.
Hacka en röd snackpaprika och 1/2 gurka .
Tina ett paket frusen mango i bitar.
Plocka en näve färsk persilja.
2.
Pressa en lime och blanda med några msk olivolja, krydda "såsen" med kvarnad svartpeppar, salt och spiskummin.
3.
Umgås med familjen en stund eller pilla lite navelludd.
4.
Umgås med familjen en stund eller pilla lite navelludd.
4.
När riset är färdigt blanda i saffran efter smak.
Blanda sedan i mangon, gurkan, persiljan och snackpaprikan.
Häll på såsen och veva runt lite med en sked.
5.
Blanda sedan i mangon, gurkan, persiljan och snackpaprikan.
Häll på såsen och veva runt lite med en sked.
5.
Tänd ett ljus på bordet, uppmana barnen att duka och ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar