måndag 22 december 2008
Dan före dan före dopparedan
Jag förbereder mina (små ynkliga) bidrag till Julbordet, matjesröran (på bilden ovan provsmakas det) och efterrätten. I år vankas det glass. I stora lass! Grundreceptet är:
3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
Sedan tillsätts 250 g frysta bär och på julafton i år, blir det hjortron. Alla ingredienser körs i matberedare och slås sedan upp i en form för att förpassas till frysen i några timmar!
En annan smarrig efterrätt som har varit uppe som förslag, är att köra vaniljglass (någon lyxig variant med äkta vaniljsmak) tillsammans med grädde och saffran i matberedaren. Juligt :-)
Jag är inte något fan av "den traditionella" julmaten och i år firar vi hemma hos mina föräldrar där annat är prinskorv och köttbullar utgör det centrala *halleluja*
Vi har kvar en hel flaska av Blossaglöggen 08, det doftar kanel i köket, dottern är förväntansfull och landskapet vi firar i ser ut som nedan...det kan alltså inte bli bättre!
GOD JUL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar