måndag 22 december 2008

Dan före dan före dopparedan















Jag förbereder mina (små ynkliga) bidrag till Julbordet, matjesröran (på bilden ovan provsmakas det) och efterrätten. I år vankas det glass. I stora lass! Grundreceptet är:

3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl florsocker
1 äggula

Sedan tillsätts 250 g frysta bär och på julafton i år, blir det hjortron. Alla ingredienser körs i matberedare och slås sedan upp i en form för att förpassas till frysen i några timmar!

En annan smarrig efterrätt som har varit uppe som förslag, är att köra vaniljglass (någon lyxig variant med äkta vaniljsmak) tillsammans med grädde och saffran i matberedaren. Juligt :-)

Jag är inte något fan av "den traditionella" julmaten och i år firar vi hemma hos mina föräldrar där annat är prinskorv och köttbullar utgör det centrala *halleluja*

Vi har kvar en hel flaska av Blossaglöggen 08, det doftar kanel i köket, dottern är förväntansfull och landskapet vi firar i ser ut som nedan...det kan alltså inte bli bättre!

GOD JUL!

Inga kommentarer: