söndag 13 juli 2008

Gamla godingar

Varma svampmackor

Varma mackor har varit en favorit ända sen jag flyttade hemifrån och bara lagade sånt som var busenkelt och som jag tyckte om. Mackorna går ju också variera i oändlighet, fårost tex. är jättemumsigt att ha på. Jag tycker dock att gammal hederlig svampstuvning är riktigt underskattad. Idag blev vi bortbjudna på lunch och till middag fortsatte vi att äta upp det som finns hemma, inför semesterresan.

Hur göra?

Gör en vanlig vitsås. Häll i svamp, gärna både champinjoner och kantareller. Salta och peppra. När såsen kokat ihop häll i en burk keso. Keso bli toppen i ugnen, lite ostigt seg.

Klicka ut på fralla (såklart), grädda (gärna med "grillfunktionen" i ugnen)

När mackorna är färdiga kommer det viktigaste: På med en massa färska örter. Idag tog vi persilja, gräslök och dragon från landet. Färska örter på varma mackor sprider en härlig doft. Efter tre mackor är jag lite lagom däst, dottern fick i sig en och pappan tre. Enklare kan det inte bli!










Inga kommentarer: