fredag 11 juli 2008

Finaste fisken

Laxrullader i vitvinssås med västerbottensost

Det här är vår absoluta favorit när det gäller fiskrätter och den har vi gjort ofta. Alla som vi bjudit den på har blivit lika förtjusta som vi!



Hur göra?
150 g riven västerbottensost och ca 1 kg färsk lax behövs.
Laxen skär man i tunna skivor på snedden, på med salt, peppar och riven västerbottens ost. Sedan rullas de ihop och ställs "upprätt" i en form.
Denna sås kokas ihop och slås över laxen:
2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 1 fiskbuljongtärning,1 dl vatten,1 1/2 dl vitt vin, 3 dl mellangrädde.
Sen bara in i ugnen, 225 grader i ca 25 minuter.
Till serverades pressad potatis. Om man vill kan man också garnera med lime, rom och färsk dill.

Inga kommentarer: