tisdag 6 januari 2009

Vridna Grovisar!


Ikväll har jag bakat mina vridna grovisar. Alltså vridna grahamsbaguetter. Enkla, nyttiga och framförallt goda!


-Smula 1/2 pkt jäst i en bunke och strö 2-3 tsk salt på
-Ljumma 6 dl vatten och slå på jästen
-Rör ner 5 dl grahamsmjöl och 7-8 dl vetemjöl
-Låt jäsa 1 timme (minst, det blir bättre ju längre det får jäsa)
-Mjöla ett bakbord och häll ut degen
-Knåda INTE, utan dela upp degen i 3 delar, forma dem lite slarvigt till baguetter och vrid dem
-Jäs i 15 minuter på plåt
-Sen bara in i ugnen på 250 grader i 15 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 15 minuter.


Voila! Nu ska jag låta lite smör smälta på mina nybakade varma vridna grovisar...tända ett ljus och sätta på två koppar the.

Inga kommentarer: