onsdag 12 november 2008

"Pigg mat" till lunchlådan!

Stampig mjölmat och såser med matlagningsgrädde i all ära. Gott, men inte alltid det bästa att förtära till lunch om man vill behålla energin resten av dagen utan att bli för mätt, däst och trött.




Zetas Matvete på burk är färdig att äta. För att göra den lite saftigare och mer smakrik, lite roligare helt enkelt, så har jag experimenterat fram följande mycket goda tillagningssätt. Som vanligt när det gäller min framfart i köket så går den på ett kick att fixa i ordning. Mängd av varje ingrediens kan du "ta med en nypa salt"...jag höftar...som vanligt ;-)


Matvetesallad
Finhacka 1/2 gul eller röd lök
Strimla 2 dl spetskål
Skär upp en näve sockerärtor i mindre bitar
Finhacka röd, gul och grön chilifrukt (en halv av varje färg)

Blanda sedan allt med 2 burkar matvete (som du först sköljer)

Pressa 1/2 citron och blanda med ca 6 msk olivolja
Pressa i en vitlöksklyfta
Krydda med persillade, gurkmeja och spiskummin
Slå sedan "dressingen" över matveteblandningen.

Det här blir alltså "hot", så ta lite mindre av chilin om du är känslig. Om barn ska äta så ta undan lite innan du kör i den! Eftersom alla i min familj inte enbart vill äta vegetariskt, så åt vi detta tillsammans med finstrimlade knaperstekta kalkonskivor och vinbladsdolmar.



Inga kommentarer: