Biffar av lax och skaldjur är riktigt snabblagade och också väldigt goda. Det funkar med massor av olika smaksättingar och mitt grundrecept är busenkelt;
4 frysta laxfileer som tinas (nästan helt)
1 burk räkor i lag
1 äggvita
3 msk maizena majsstärkelse
1 tsk salt
Detta körs i matberedare, sedan tillsätts vad du gillar, exempelvis en snutt purjolök, dill och citronpeppar.
Det blir också jättegott med en näve koriander, en hackad vitlöksklyfta, en halv chilifrukt och lite pressad citron/lime.
Biffarna steks sedan (typ 3 msk smet per biff) i ca 3 minuter på varje sida. Använd rikligt med olivolja så blir ytan knaprig och god!
1 kommentar:
Hej!
Vilken härlig blogg med massor av intressanta recept. Letade efter skaldjursbiffar - det var så jag hittade dig.
Om jag skulle vilja ha i kammusslor i biffarna, ska jag koka dem innan? De är ju råa när jag köper dem.
Undrar Irma
Skicka en kommentar