Receptet på de här smaskiga morots-och kesobullarna hittade jag i Laga lätt (som jag förövrigt börjat prenumerera på nu). Jätteenkla och jättegoda! Toppen också när den förkylda 3-åringen vill ha muffins, det här är ju
nästan samma sak ;-)

- 25 g jäst rörs ut i 3 dl ljummet vatten
- Blanda sen i 3 dl finrivna morötter, 250 g keso och 1 1/2 tsk salt
- Efter det körs ca 8-9 dl mjöl ner
- Häll sen upp på mjölat bakbord, halvera degen och rulla ut två längder som sedan skärs upp (10 bitar av varje längd)
- Låt jäsa i 45 minuter under bakduk, pensla med olivolja och toppa med sesamfrön
- Grädda i 10 minuter på 225 grader
Nästa gång ska jag testa att byta ut några dl mjöl mot tex. grahamsmjöl!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar