söndag 5 oktober 2008

Thai/Kina/Vietnamesiskt ?

Förra veckan var jag inne i en taco/burrito/tortilla-period och var konstant sugen på den lite mexikanska"kryddningen". Nu har mitt sug ändrat skepnad. Jag vill ha lime, ingefära, vitlök och chili. Syrligt och starkt. Lördagsmiddagen blev ett nytt lyckat experiment med glasnudlar och lax. Som vanligt (!) kan jag inte säga exakt mängd av varje ingrediens... och tyvärr är kameran på lagning..igen.


Laxfileer med glasnudelsallad

Stek laxfileer i ugnen med salt och lite svartpeppar

"Salladen"
Strimla typ 2 morötter och lite vitkål mycket fint och stek snabbt i olja
Osthyvla 1/2 gurka, strimla sen fint och blanda med morötterna och vitkålen

"Dressingen"
Riv ca. 3 cm ingefära och en stor vitlöksklyfta
Hacka en 1/2 röd chilifrukt
Pressa 1/2 lime
Blanda med olivolja, typ 4 msk kanske, i en liten skål
Häll i ett gäng sesamfrön

Koka sedan ca 3 portioner glasnudlar, blanda i salladen och slå sedan över dressingen.
Servera med laxen.

Update: Testade lite senare denna anrättning med stekta kycklingbitar istället för lax, nästan ÄNNU godare!

Inga kommentarer: