torsdag 30 december 2010

Världens godaste veggobollar!

Godast på årets julbord var dessa "vegetariska köttbullar". Verkligen alla gillade dem! Receptet ger ca 50 små goda bollar:

100 g finmixad mandel

1 1/2 dl ströbröd

1 1/2 dl finriven herrgårdsost

2 msk riven gul lök

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

3 ägg

2 msk vatten

Allt blandas. Forma drygt teskedsstora bollar som sedan kokas i 1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar i ca 5-6 minuter (har du Voltaires lantbuljong är det ännu bättre!)

Ta upp bollarna med en hålslev och låt rinna av. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Släng i rejält med kryddor som du gillar, jag tar kryddpeppar, spiskummin och cayennepeppar eller Santa Maria roasted cumin & pepper. Stek bollarna gyllenbruna i några minuter.

ps. Bollarna är nästan ännu godare att värmas upp i stekpanna dagen efter! ds.

Inga kommentarer: