Godast på årets julbord var dessa "vegetariska köttbullar". Verkligen alla gillade dem! Receptet ger ca 50 små goda bollar:
100 g finmixad mandel
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl finriven herrgårdsost
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
Allt blandas. Forma drygt teskedsstora bollar som sedan kokas i 1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar i ca 5-6 minuter (har du Voltaires lantbuljong är det ännu bättre!)
Ta upp bollarna med en hålslev och låt rinna av. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Släng i rejält med kryddor som du gillar, jag tar kryddpeppar, spiskummin och cayennepeppar eller Santa Maria roasted cumin & pepper. Stek bollarna gyllenbruna i några minuter.
ps. Bollarna är nästan ännu godare att värmas upp i stekpanna dagen efter! ds.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar