onsdag 14 april 2010

Broccoli & Feta

Jag har en kollega och vän som ofta lagar och äter god, grön och nyttig mat, som dessutom ofta faller mig i smaken. För ett tag sedan testade vi dessa biffar efter inspiration från henne. Underbara! och nya vardagsfavoriter hos oss.

1 schalottenlök
1 dl avorioris
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
salt
2 potatisar
125 g broccoli
100 g fetaost
(1 ägg)
0,5-1 msk potatismjöl
svartpeppar
salt
1 msk finhackad färsk oregano ellre 0,5 tsk torkad

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan.
Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt.
Låt det hela koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 20 minuter eller tills vätskan kokat in. Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dem under tiden i en annan kastrull. Hacka broccolin och förväll den i någon minut i lite kokande vatten. Skär fetaosten i bitar. Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset. Tillsätt broccolin, fetaosten och eventuellt det råa ägget. Rör ner potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano. Forma smeten till biffar och stek dem i cirka 5 minuter på varje sida i lite olivolja.

(Från boken "Vegetariskt - mat från trädgårdscaféet slottsträdgården Ulriksdal")

Inga kommentarer: