torsdag 14 januari 2010

Sköna söndag!

Jag vill ju att ni ska äta mer kyckling (och mindre rött kött;)) därför kommer här ett höjdarrecept som jag trixade fram i söndags. En ny variant av gammal hederlig köttfärslimpa...i kycklingmundering! En njutningsfull smakupplevelese utlovas...





400 g kycklingfärs
2 msk ströbröd
1/2 finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl skivade gröna oliver,
1/2 dl skivade svarta oliver
1 finriven morot
ca 10 strimlade soltorkade tomater
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl färsk persilja och 1 dl färsk basilika alternativt 1 msk torkad.
Allt blandas och läggs sedan i en smord brödform, sen bara in i ugnen i 40 minuter på 200 grader.
Till åt vi ugnsrostade morötter med smulad fetaost på och en kålsallad. Som en söndagsmiddag ska smaka!

Inga kommentarer: