Jag fick ett tips av en arbetskompis för ett tag sedan som jag vill tipsa vidare. A:s egna hittepå! Gott (såklart) smidigt att tillaga och toppen att ha med i matlådan eller att frysa in!
Lax -och Potatisgratäng
Denna mängd blir två ovala ugnsformar:
- 12 potatisar, skala och skiva och lägg hälften lite omlott i olivoljade formar
- Lägg 4 saltade och pepprade laxfileer som halveras på längden (så att de blir tunna) på och placera sedan resten av potatisen on top!
- Pressa 4 vitlöksklyftor i 2 pkt mellangrädde (byt ut en del mot mjölk om du vill), salta och peppra.
- Slå sedan hälften av grädden i vardera form
- Grädda på 225 grader i ca 50 minuter (du känner ju när potatisen är al dente)
- Lägg folie över formarna på slutet av tillagningstiden
- Ta ut ur ugnen och toppa med en kruka färsk dill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar