tisdag 22 december 2009

Allt i 1


Jag fick ett tips av en arbetskompis för ett tag sedan som jag vill tipsa vidare. A:s egna hittepå! Gott (såklart) smidigt att tillaga och toppen att ha med i matlådan eller att frysa in!
Lax -och Potatisgratäng
Denna mängd blir två ovala ugnsformar:
  • 12 potatisar, skala och skiva och lägg hälften lite omlott i olivoljade formar
  • Lägg 4 saltade och pepprade laxfileer som halveras på längden (så att de blir tunna) på och placera sedan resten av potatisen on top!
  • Pressa 4 vitlöksklyftor i 2 pkt mellangrädde (byt ut en del mot mjölk om du vill), salta och peppra.
  • Slå sedan hälften av grädden i vardera form
  • Grädda på 225 grader i ca 50 minuter (du känner ju när potatisen är al dente)
  • Lägg folie över formarna på slutet av tillagningstiden
  • Ta ut ur ugnen och toppa med en kruka färsk dill!

Inga kommentarer: