onsdag 30 december 2009

Grönsakspaté

Den här grönsakspatén är ett stående inslag på vårt julbord sedan många år tillbaka då vi är flera som inte äter det röda köttet eller äter helt vegetariskt. Den är inte bara god, den är randigt vacker uppskuren också!



Så här gör man:

500 g morötter
500 g palsternacka

- Hacka och koka mjuka var för sig. Mixa slätt och tillsätt sedan hälften av detta i varje grönsaksblandning:

1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl eller maizena
4 ägg
2-2,5 dl grädde

Smörj en avlång brödform (ca 1 1/2 l) och lägg sedan smörpapper i botten som du också smörar. Häll först i palsternackeblandningen och sedan morotsblandningen. Grädda hela härligheten i ca en timme på 175 grader.

1 kommentar:

Karin W. sa...

På finska julbordet återfinns t ex morotslåda och kålrotslåda. Grönsakspaté låter förstås lite festligare och jag tror att den skulle smaka mycket bra till julskinkan.