onsdag 24 november 2010

Libanesisk linssoppa

Det här är riktig snabbmat och en vardagsfavorit i vårt kök! Många är de vänner som sett lite lätt nedstämda ut när jag lyft på locket. De har dock inte blivit besvikna. Linssoppan ser kanske inte så smarrig ut...men ÄR verkligen GOD!

Finhacka en röd eller gul lök och fräs i lite olivolja.

Slå i 3 dl röda okokta linser och 1 1/2 liter vatten.

Pluppa i 2 tärningar buljong (hönsbuljong eller köttbuljong).

Låt koka under lock på svag värme i 20 minuter.

Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 tsk torkad koriander och 1/2 tsk kryddpeppar.

Pressa i saften från 1/2 citron.

Servera gärna med varma Orientbröd smaksatta med chilisalt, spiskummin, kryddpeppar och sesamfrön.

Inga kommentarer: