lördag 13 november 2010

Kyckling & Bulgur

En snabb och praktisk, men framförallt god kycklingrätt som jag gärna bjussar på om vi får lite oväntat besök. Brukar bli väldigt uppskattad! Alla ingredienser ingår i bassortimentet här hemma.

1. Koka 3 dl fullkornsbulgur och lägg upp på ett stort fat.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Skär 1 kg kycklingfile (varje file i 3 delar) och krydda dem med 3 msk grillkrydda.

4. Hacka eller riv 4 vitlöksklyftor och 1/2 chilifrukt (det går även bra med någon torkad chilikrydda).

5. Fräs vitlök och chili i 3 msk olivolja och blanda sen i saften från 3 lime och 1 dl vatten.

6. Stek kycklingen så att den får stekyta och lägg sedan över i en ugnsform.

7. Häll vitlöksoljan över och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

8. Lägg upp kycklingen på bulguren och slå över "såsen" från ugnsformen.

9. Toppa hela härligheten med en kruka färsk koriander (det funkar även med persilja om du föredrar det!)

Inga kommentarer: